Οι αντηλιακές μεμβράνες διατίθενται σε μία πλούσια γκάμα και είναι προορισμένες να μειώνουν τη ζέστη και την αντηλιά που διαπερνά ένα τζάμι καθώς και να αφήνουν έξω απ’ αυτό την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία.

Μια ειδική κατηγορία μεμβρανών που είναι σχεδόν απόλυτα διάφανες, προορίζονται για βιτρίνες καταστημάτων ή προθήκες εκθέσεων, ώστε να είναι πλήρως ορατές, ενώ παράλληλα να προστατεύουν εκθέματα, επισκέπτες και εργαζόμενους, από την ηλιακή ακτινοβολία και τη ζέστη.

Είτε είναι απορροφητικές - φιμέ ( 15 τύποι ) είτε ανακλαστικές - καθρεπτίζουσες ( 13 τύποι ) έχουν ένα βασικό σκοπό: Να μετατρέψουν το εκτεθειμένο στον ήλιο, ενεργοβόρο τζάμι, σε ισχυρό παράγοντα ηλιοπροστασίας και οικονομίας.

Με τη χρήση της κατάλληλης μεμβράνης και ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου μας, μπορούμε να περιορίσουμε στο βαθμό που επιθυμούμε, την έντονη ηλιοφάνεια, την αντηλιά, την ζέστη και το πόσο ορατοί θέλουμε να είμαστε από έξω.

Η ποικιλία των χρωματικών επιλογών που μας προσφέρει αυτή η σειρά προϊόντων, μας δίνει την δυνατότητα να προσαρμόσουμε και αισθητικά την απόχρωση που θα θέλαμε να έχουν τα τζάμια, με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου μας, ή με την όλη όψη του κτιρίου εξωτερικά.

Η διαβάθμιση των αποχρώσεων που ξεκινούν από το ανοιχτό γκρι και φθάνουν ως το έντονο σκούρο φιμέ (σχεδόν μαύρο), μας επιτρέπει να σκιάσουμε τα τζάμια ενός κτιρίου ή ενός οχήματος, έτσι ώστε να μη χρειασθούμε πρόσθετο εξοπλισμό και βέβαια διατηρώντας πάντα το πλεονέκτημα, εμείς να βλέπουμε ανεμπόδιστα προς τα έξω.

Και αυτή η κατηγορία μεμβρανών διαθέτει αντιχαρακτική επίστρωση, προστατεύει από κινδύνους τραυματισμών διότι συγκρατεί τα θραύσματα, απορρίπτει ολοκληρωτικά την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία και προσφέρει με την χρήση της, άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα.


 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ ΚΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΜΑΧΛΙΟΥ


Ο ήλιος έχει γίνει πολύ επικίνδυνος γι’ αυτό χρειάζεται να προσέχουμε την έκθεσή μας σ’ αυτόν.

Ο Νο1 βλαπτικός παράγοντας για το ανθρώπινο δέρμα και όχι μόνο είναι η υπεριώδης (UV) ακτινοβολία.

Πολλές ασθένειες των ματιών, όπως ο καταρράκτης και η γεροντική εκφύλιση της ωχράς, οφείλονται στην καταστροφική επίδραση της υπεριώδους (UV) ακτινοβολίας, μέσω της δημιουργίας ελεύθερων ριζών που επηρεάζουν τους ιστούς του ματιού.
Τα γυαλιά ηλίου με 100% απορροφητικότητα των υπεριωδών ακτίνων είναι απαραίτητα για την προστασία των ματιών μας από τον ήλιο.

Γυαλιά ηλίου πρέπει να φοράμε όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ειδικά τα παιδιά που τα μάτια τους είναι πιο ευαίσθητα από έναν ενήλικα στην UV ακτινοβολία, απαγορεύεται να κυκλοφορούν χωρίς γυαλιά ηλίου, ειδικά σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας, δεδομένου ότι η επίδραση της βλαπτικής UV ακτινοβολίας είναι αθροιστική (λειτουργεί συσωρευτικά).

Κι επειδή δεν είναι δυνατόν όπου κι αν είμαστε να φοράμε γυαλιά ηλίου, στο πρόσωπο, μπορούμε να φορέσουμε «γυαλιά ηλίου» σ΄όλα τα σημεία διείσδυσης της υπεριώδους ακτινοβολίας, στους χώρους που συχνάζουμε σπίτι, γραφείο, αυτοκίνητο ή κατάστημα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μαυρίσουμε όλα τα τζάμια που μας περιβάλλουν, τοποθετώντας σκουρόχρωμες αντηλιακές μεμβράνες.

Ανεξάρτητα με το βαθμό σκουρότητας των μεμβρανών, κάθε μεμβράνη απορρίπτει την υπεριώδη ακτινοβολία κατά 99%.
Πολλοί κάνουν λάθος, νομίζοντας ότι το αντηλιακό φίλτρο είναι ένα σκουρόχρωμο φιλμ ή γυαλί. Δεν είναι το χρώμα αλλά το υλικό της μεμβράνης που την καθιστά απορροφητική.

Εφ’ όσοσν το υλικό της μεμβράνης είναι UV protection, τότε τα μάτια μας είναι προστατευμένα είτε με ανοιχτόχρωμες είτε με σκουρόχρωμες μεμβράνες. Ο βαθμός σκουρότητας της μεμβράνης σχετίζεται με την ικανότητά της ν’ ανακόπτει την φωτεινότητα του ήλιου (αντηλιά).
Επομένως η επιλογή της απόχρωσης, βασίζεται καθαρά στην ευαισθησία που έχει ο καθένας μας στο ηλιακό φως.

Η απορροφητικότητα των μεμβρανών (δηλαδή η ικανότητα να κόβουν την υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και την αντηλιά και την θερμότητα) δεν αλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου.


Skiasis Protection  -  ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 92, ΜΟΣΧΑΤΟ, T.K. 183 45
Τηλ:210-9580601  Φαξ: 210-9580655  Email: [email protected]
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ: 122205407000